0-6 YAŞ EĞİTİM UYGULAMALARI SEMİNERLERİ

“0-6 YAŞ İŞİTME ENGELLİLER EĞİTİMCİ EĞİTİMİ” projesi kapsamında,

2-12 mart tarihlerinde yurt dışında yaptığımız incelemeleri paylaşmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğünden, seminerler düzenleyerek sistemi anlatmamız istenmiştir.

İşitme engelliler okullarına yönelik seminerlerimiz gelecek hafta Anadolu yakasında ve Fatih Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulunda düzenlenecektir.

Rehabilitasyon merkezlerinden de sunum yapmamız için istekler gelmiştir.

Bu talepler göz önüne alınarak, Rehabilitasyon merkezlerinin de sistemi tanımaları ve öğrenebilmeleri için Pazar günleri derneğimiz bünyesinde eğitim seminerleri başlatılarak, İsrail’in MİCHA sistemi tanıtılacaktır.

Hedefimiz 0-6 yaş işitme engelli çocuklarımızın geleceğini değiştirecek, bir çok gelişmiş ülkede kabul edilen bu sistemi ülkemizde de uygulayabilmektir.

Tanıtım şimdilik küçük gruplar halinde yapılacaktır. Daha ileriki bir tarihte konferans şeklinde de sunulması planlanmaktadır.

19 Nisan Pazar günü saat 12.00 de ilk sunumumuz gerçekleşmiştir. Mekanın çok büyük olmamasından dolayı küçük gruplarla eğitim başlatılmıştır.

TİV Özel ana okulu, Bursa Özel Acemler-Odyomed İşitme Konuşma Merkezi
Bağcılar Sancaktepe Eğitim Uygulama Okulu, Şirinler Anaokulu,Mecidiyeköy Çınar Rehabilitasyon merkezlerinden 30 öğretmenin katılımıyla gerçekleşen seminerde;

Dernek Başkanı Viki Özromano’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından,

MEB de formatör görevi yapan Banu Özdemir, bizdeki ve İsraildeki uygulamalar arasındaki farklılıkları anlatan sunumunu yaptı.

Marmara Üniversitesinden Menekşe Karaoğlu, KESHER programını anlattı.

Psikolog Filiz Şener ailelerle iletişim ve çocukların gelişimi hakkında bilgi verdi.

Ody. Hülya Devrilmez, İşitme cihazları ve önemi hakkında sunumunu yaptı.

Kocaeli’nden gelerek bizi yalnız bırakmayan Dilek Özcan, MİCHA yı,

Tarık Akay hocamız da SHEMA’yı anlattı.

Mine Kizir hocamızın işaret dili ve konuşma dili eğitimi hakkında yaptığı sunumdan sonra katılımcılarımız çok farklı bilgiler almanın hazzını yaşarken toplantı sona erdi.

About the author