İŞİTME ENGELLİLERE DESTEK İÇİN HEDEF 50.000 DESTEKÇİ

İŞİTME ENGELLİLERE DESTEK İÇİN HEDEF 50.000 DESTEKÇİ

İşitme engelli gençlerimiz Facebookta bir kampanya başlatmışlar. Bu çalışma sadece facebookta kalmasın bizlerde destek verelim düşüncesi ile web sayfamızda yayınlıyoruz.

TELEVİZYON PROGRAMLARI, HABERLER, FİLMLERDE ALT YAZI İSTİYORLAR.

Gençlerimiz çok haklı, gelin hep birlikte onlara destek olalım.

DEAF HEDEF’İN AMACI NEDİR? 

8:10
Bu yazıyı işitme engelli olmayan arkadaşlar için yazmak istedim (okursanız sevinirim)kısaca DEAF HEDEF’in amacını anlatmak istiyorum :
Biz işitme engelliler olarak bir grup arkadaşım ve ben düşündük,bu zamana kadar niye durduk ve hakkımız olan bazı şeyleri almak için birlik olup niye çalışmadık,birşeyler yapmadık şimdiye kadar diye..Ve karar verdik bu grubu kurduk çünkü hedefimizi gerçekletirmek için ilk adımın çoğunluk sağlamak olduğunu düşünüyoruz..Ve desteğe (işitme engelli,yarım işitme engelli ve siz işitenler yani herkesin) desteğine çok ihtiyacımız var ilk olarak..
Daha önce ben ve bazı arkadaşlarımız yurtdışında bir çok kere bulunduk ve çok farklı ülkelere gittik.Orada gördük ki bizim gibi işitme engelliler o ülkelerde çok önce bu konunun üstüne gitmişler,çoğunluk toplamışlar ve isteklerini,daha doğrusu hakları olan şeyleri elde etmişler..Mesela Tv’de altyazı izleyebilmek için birlik olmuşlar,imza toplamışlar ve bunu gerçekleştirmişler..Ve devlet de onlara destek olmuş en sonunda..Bunu gerçekleştirmişler ! Ve ben diyorum ki TÜRKİYE işitme engelliler olarak biz niye duruyoruz artık harekete geçelim!!
Bizim sizden ne farkımız var, duyamıyoruz vebundan dolayı çocukluğumuzdan beri konuşma ve kendimizi kelimelerle ifade etme problemimiz oluyor..Küçük yaşta da ancak özel eğitimlerle ilk olarak sesleri tanıyarak konuşmaya başlıyoruz ve ilerletmeye çalışıyoruz..Mesela okuldan yada işten eve geldiğimiz zaman rahatlamaya dinlenmeye ihtiyacımız oluyor bu da genelde bizim için Pc başında yada Tv seyrederek oluyor kitap,gazete,dergi okusak da bizim için görsel olan herşey daha önemli Bu görsellikle beraber alt yazı da çok önemli.. (tv’de sinema; belgesel, dizi, haberler…vs hepsini anlayarak izlemek istiyoruz).. Çoğumuz Tv seyrederken ailelerimizden yardım almak zorunda kalıyoruz ama bunun yıllar boyunca her gün her gün olması da çok zor..Bunu düşünmenizi isterim siz işitme engelli olsanız ne yapardınız ,ne isterdiniz? Sanırım bizim gibi bunun gerçekleşmesini isterdiniz.
Bir çok başka engelli arkadaşlarımız da olduğu gibi işitme engelliler için yapılmayan çok eksik var (Umarım diğer engelli arkadaşlarımızda seslerini duyurur ve bir şekilde isteklerine kavuşur)..NOT: Diğer eksik ve isteklerimize daha sonra açıklık getireceğim..

BİZLERE DESTEK OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİZ VE DESTEK VEREN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ…

 

 

About the author