İşitme Engelliler Piyano Çalıp Şarkı Söyleyebilir mi

İşitme engelli gençlerimiz imkansızı başardılar

Neden olmasın?
Nota titreşimini hissederek piyano çalan Ceren engellerin aşılabileceğini gözler önüne seriyor

“İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği ile çalışıyordum. 2004 yılında Viki hanım bana altı öğrenci getirdi. Onların içinde Ceren’de o ışığı gördüm. Çok zordu tabii. Piyano konusunda iddialıyım, ama işitme engelli biriyle ilk kez çalışacaktım.” Bakırköy Belediye Tiyatroları Piyano Öğretmeni Linda Kaso
2004 yılından beri Linda Kaso’dan piyano eğitimi alan Ceren, ilk konserinde
“Ben duymuyorum ama, beni duyacaklar değil mi?” diye sordu.
Ceren Karayaka 13 Haziran 2010 da düzenlenen “Genç Piyanistler işitme engelliler için çalıyor” konserinde yüzlerce kişiye kendini duyurdu.

Neden olmasın?
“İnternette dolaşan bir klipten esinlendim. İşitme engelliler John Lennon’un unutulmaz parçası İmagine’i söylüyorlardı. Müzik hocamız Kerim Türkman’ı arayarak projemi anlattım. Arkada barkovizyonu oynatıp önde de çocuklara işaretle söyletmeyi düşünüyordum. Aileler ve gençlerimiz karşı çıktı. Biz neden söylemeyelim ki? Dediler.” İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Viki Özromano
Piyanist Cem Kohen, güzel sesleriyle Sandy Kohen ve Yengi Şimşek’in desteği ile sadece 3 prova sonucu Gençlerimizi 13 Haziran 2010 da düzenlenen “Genç Piyanistler işitme engelliler için çalıyor” konserinde ilk kez sahneye çıkardık.
Kuliste heyecandan kalpleri yerinden fırlayacak halde olan Gençlerimiz şimdi : “Ne zaman klip yapacağız?” diye sormaya başladılar.

About the author