İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİSİ OLAN OKULLARA ÖNERİ

İED – İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği

Kaynaştırma modeli ile okullarınızda eğitim alan engelli çocuklarımız için, öğretmenlere sunduğumuz önerilerde bulunarak gayret göstermeye çalıştık. Hazırlamış olduğumuz “Öğretmenlere Rehber” broşürümüz çok ilgi gördü.

Bu konuda daha fazla donanmak ve bilgi sahibi olmak isteyen öğretmen ve okul yetkililerinden gelen talep, ağırlıklı olarak “Engelliler ve Farkındalık ile Ders Eğitim ve Yaklaşım Modelleri” üzerine sunumlar yapmamız doğrultusunda oldu.

2009 yılından beri  MEB Ankara’ya sunduğumuz çözüm önerileri içerisinde;  Öğretmenlerimizin  MECBURİ iç hizmet ile donatılmalarının üstüne basa, basa defalarca yinelememiz, aslında ne kadar haklı olduğumuzun göstergesidir.

Yinede, hiçbir şey için geç kalınmış değildir diyoruz ve Siz ilgili eğitmenlerimizden ricamız, Formasyon desteği taleplerinizi gündeme taşımanızdır.

Bağlı bulunduğunuz Milli Eğitim müdürlüklerine yazılı başvuruda bulunarak, yine ilçe veya ilinize en yakın engelli okulundan, akademik belgesi bulunan öğretmen görevlendirilmesini talep edebilirsiniz. İşitme engelli çocuklara olduğu kadar, herhangi  diğer engelli çocuklar içinde bu geçerlidir.  Eğitim konusunda yapılacak – alınacak birkaç saatlik sunum veya seminer herkesin hayata bakış açısını değiştirebileceği gibi, çok büyük artılarıda olacaktır.

Ayrıca İl Milli Eğitimden talep edeceğiniz öğretmen arkadaşlar için, ekstra maddi ve manevi yükümlülük altına girmeyeceğiniz gibi, görevlendirilen öğretmen arkadaşlarda bu anlamda kendi okullarından izin veya ders saati ücretleri gibi herhangi bir handikap içine düşmeyeceklerdir.

Örnek;  Silivri veya Tekirdağ’da bir ilkokul veya Meslek Lisesi için böylesine bir çalışma için, İstanbul’ da bulunan herhangi bir İşitme Engelliler Okulunda ders veren, işitme engelliler öğretmeni görevlendirilmesinin talebi gibi.

Hayatlarımızı kolaylaştırmak elimizde.  Yeterki bunu gönülden isteyelim.

 

21.10.2013

About the author