Anadolu Üniversitesi Engelsiz Açıköğretim Toplantısına Katıldık

21 Temmuz Cuma günü, Anadolu Üniversitesi Engelsiz Açıköğretim toplantısına derneğimizi temsilen Sevgi Yüksel hanım katılmıştır.

Yerel yönetim ve kamu kurumlarından katılımcılar olduğu kadar, sivil toplum kuruluşlarınında bulunduğu toplantıda paylaşılan sunum ile e-okul, e-sertifika ile sınavsız giriş ve % 40 üzeri Sağlık Heyet Raporuna sahip engelli bireylerin açıköğretim lisans ve ön lisans programlarından yararlanacağı 55 bölümün yer aldığı bilgisini edindik.

25 Ülkede 117 bürosuyla hizmet veren ve 1.5 milyon öğrenci ağı bulunan Anadolu Üniversitesinin, YÖK ve MEB’in Yaşam Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü protokolleri dahilinde üst seviyede hizmet vermeye özen gösterdikleri, tüm dezavantajlı bireyler için sertifika ve diplomanın hayal olmadığı vurgusu yapılarak, hizmetlerindeki kolaylıkları, eğitim materyallerinin çokluğu ile teknolojiyi en üst seviyede kullanarak uzaktan eğitimin “e-eğitim” başarılabileceğini öğrendik.

İşitme engellilerin eğitim ve sınav sorunlarını da dile getirdiğimiz toplantıda, sunum ve bilgilendirme paylaşımında bulunan Engelliler Bölümünden sorumlu Dekan Yardımcısı Sayın Doç.Dr. Mehmet Fırat, Salih ve Erdem hocamızın donanımları, konulara vakıfiyeti ve duyarlı yaklaşımları ile bu toplantıyı organize eden, içimize umut serpen samimi misafirperverliği üstlenmiş olan Sayın Özlem Buluş hanıma teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İED Yönetim

About the author