İNSAN HAKLARI ATÖLYEMİZİN İKİNCİSİ DÜZENLENDİ

2 Aralık 2017 tarihinde derneğimiz üyelerine ve misafirlerine, gençlik komisyonu sekreterimiz Ece Saygı, Arzu Şen, Alper Coşkun, Mustafa Emre Bici, Ediz Tekok ve Gülten Sarhan tarafından ikinci kez atölyede insan hakları eğitimi verildi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bu günün önemi hakkında detaylı bilgiler verildi. Bu günün nasıl ortaya çıktığı işlendi. BM Engelli Hakları Sözleşmesi’nden ve hak savunuculuğundan bahsedildi.  İletişimin ve dayanışmanın önemi üzerine takım çalışmasına dayalı eğlenceli oyunlar oynatılarak insan hakları bilinci kazandırıldı. Youtube’de işitme ve konuşma engellilere yönelik hazırladığı videolarla tanınan üyemiz Mustafa Emre BİCİ tecrübelerini aktardı. Etkili video yapımı ve sosyal medyada paylaşımı hakkında sunum yaptı.
Gönüllü işaret dili tercümanımız Neveda ÖNER’e ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Bir sonraki atölyemize atölyelere katılmamış üyelerimizi ve misafirlerimizi bekliyoruz. İnsan Hakları Atölyelerimiz hakkında ayrıntılı bilgi için için mail atabilirsiniz: ied@ied.org.tr

About the author