7. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri Gala Gecesine Katıldık

10 Aralık 2017 Pazar günü Avusturya Başkonsolosluğu – Cezaryirliyan Yalısı’nda 7. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri Gala Gecesine katıldık. Geceye derneğimizi temsilen başkan yardımcısı Alper Coşkun, Erişilebilirlik Komisyonu Başkanı Onur Cantimur, Ece Saygı ve Serdar Uzun katıldı.

Katılımcılara kokteyl ikramının ardından Avusturya Kültür Ofisi Müdürü Mag. Romana Königsbrun tarafından teşekkür ve açılış konuşması yapıldı. Açılış konuşması öncesinde Cochlear mini microfon bir Kanso, iki Nucleus6 ile bağlantısı yapıldı ve mini mikrofon set teknisyenlerine verildi. Böylece üyelerimiz aynı anda tek mini mikrofon ile açılış konuşmalarını daha iyi anlayarak dinlediler.

Açılış konuşmasından sonra “Kinders” (Çocuklar) belgesel filminin Türkçe altyazılı gösterimi yapıldı. Avusturya’da geçen belgeselde çocukların dilsel ve kültürel engelleri aşmak için kurulan “Superar” kampı projesinden görüntüler de yer aldı. Aynı zamanda çocukların psikolojilerinin de yansıtıldığı filmde mutlu aileye ve barış dolu bir dünyaya özlemleri izlendi. Filmin sürprizleri Superar projesi öğrencilerinin İstanbul’a gelip Boğaziçi Üniversitesi’nde prova çalışmaları yapmaları ve “Üsküdar’a Gider İken” şarkısını söyleyen bir öğrenciydi. Belgesel filmi sonrasında orkestra konseri verildi. Superar, Avusturya ekibi ve Barış İçin Müzik, Türkiye ekibi davetlilere muhteşem canlı müzik ziyafeti yaşattılar.

Konserin ardından sonra kokteyl verildi. AB Türkiye Delegasyonu Sivil Toplum, Temel Haklar, Yargı ve İç İşleri Bölüm Başkanı Michael Rupp ile engelli hakları ve sivil toplum hakkında sohbet edildi. Gece düzenlenen kokteyl ardından sona erdi.

About the author