İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLİK ARAŞTIRMALARI KONFERANSINDAYDIK

İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü ortaklığıyla “Engellilik Araştırmaları – Dünden Bugüne Engellilik Konferansı” 15-16 Kasım 2018 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Birbirinden değerli uzmanların sunum yaptığı konferansta sağırlar ve işitme engellilerin erişilebilirliği için işaret dili tercümanı ve palantypist hizmet verdi.

Konferansta derneğimizi temsilen Onur CANTİMUR tarafından bir poster sunum ve bir sözlü bildiri yapıldı. Türkiye’de Engellilik Hareketi (2000 sonrasında örgütlenmeler: ortaya çıkış nedenleri, yapılanlar, bundan sonrası) konulu panelde derneğimiz adına konuşma yaptı.

Ayrıca “Bir İşaret Bin Umut” projemiz afişlerimiz konferansta dikkat çekti. İlgililere projemiz tanıtılıp fikir alışverişi yapıldı. Başta Sayın Profesör Dr. Ayşe Resa AYDIN olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İED

About the author